studioku design asia

73 Upper Paya Lebar Road #07-01 Singapore

SDA managed to secure this assignment through public tender amid highly competitive bidders with an appealing proposal that turns an under-utilised passageway in the school into an Open Thinking Space. SDA studied the behaviour of the students in how they use the current space and SDA looked further on ways to create a responsive and vibrant design that works well with the students.

final result is simple yet striking. One wall is covered in yellow-to-orange gradient colour palette that matches well with the school identity. existing bare concrete platform is covered in anti-slip decking with rounded corners with safety in mind. glass writing boards on the two walls encourage students to express their ideas.

a slatwall gives the school total flexibility in the display, be it the acrylic showcase with student's prototype or simply inspiring quotes, similar to the keywords on the wall and floor.

Singapore   |   5 Photos

The design for this apartment interior by SDA is surprisingly pleasant and perhaps not as "plain" as many would anticipate from the couple that owns it - both working as engineer. They want to live in a place that is homey and cosy, a far cry from the typical mundane engineering office environment.

A feature wall in rustic white real brick veneer finish gives a simple character to the space, with 3 suspended shelves in strong woodgrain accentuating the 10-metre long wall. The lighting below these shelves provides indirect lighting to the living hall.

Much attention of the house will be on the display wall in the dining area designed by SDA, which features "popping" niches in different size and depth for the mugs display, with removable chalkboard door panels that can be fixed onto different niches, while the writable surface allows free expression of ideas or simply meaningful quotes. All this helps to create a "live" display.

Singapore   |   5 Photos

Compact living doesn't necessarily compromise the quality or style of design. working along with owner's specific lifestyle needs and her preference for classic look, the interior is carefully designed in every aspect to ensure the 770-foot space is optimised for a comfortable, uncluttered home. a beautiful mantelpiece serves as a distinctive feature in the living room where the TV is placed. washing machine and laundry items are hidden within an enclosed closet that blends in with the wall panelling.

Additional storage space is created around the existing kitchen to maximise the usage, even to hide a ladder. A full height fabric headboard panelling in with crystal embellishment makes a stunning look for the master bedroom. customised dressing table with fold-and-slide mirror and a storage bench are designed ingeniously without making the room feels smaller. the Modern Victorian interior is much appreciated by the owner for its elegance, functionality and uniqueness.

Singapore   |   4 Photos
Some common issues for terrace houses are the narrow width, limited natural lighting and relatively low ceiling. To address them, S.D.A worked closely with the Owner in this project, which personally managed the entire construction, on the exterior as well as the interior works. An over-sized, full height entrance door that is usually left open allows natural lighting into the living hall and cross ventilation through the kitchen at the rear for an airy interior. Light-colored material palette helps to create a lofty low-ceiling common area and darker ones for the cozy bedrooms. Limited space prompted S.D.A to use jib door within wall paneling to hide the powder room from direct view from living hall, and a sliding door to prevent cooking odor from getting to the living hall discreetly slides out from under the staircase. The small kitchen comes with all-in-one utility cabinet that keeps all appliances away from sight when needed, without having to be taken out when in use.
Singapore   |   6 Photos

For this apartment that belongs to a young couple, an semi-industrial Manhattan living style was adopted for the interior design. A large window opens up the study room to allow interaction between the occupants, which also helps to make the living area more spacious. This is also achieved by hacking down the kitchen wall down to waist height, which is covered by the island counter. A large faux-but-realistic concrete wall becomes the focal point, being visible from almost any angle in the house. The heavily textured beton brut finish gives a striking contrast to the rest of the luxurious interior such as the dark walnut timber, polished floor, marble tabletop, dark quartz island counter and artistically laid exposed black conduits. The final touch by the client is what takes the house beyond the ordinary - retro toys, terrarium, sleek light fittings, decade-old clock and branded red crockery. SDA always encourages owner's participation in making the house their dream home.

Singapore   |   6 Photos

Terletak di daerah Kelapa Gading, Jakarta Utara, Apartemen ini memiliki luas 43 m2 dengan 2 kamar tidur. Desain interior apartemen menerapkan konsep Urban Minimalist – “A modern apartment in sleek design for an uncluttered, simple and compact living

 

Kelapa Gading, Jakarta   |   4 Photos