studioalo

Jln.Danau Singkarak No.2C

It all started in this little store in Medan. Our Client, La Maison is a reknown Patisserie Store in Indonesia who wanted a very simple elegant renovation to their first store.

While trying to retain the structure, the design are strategically place to save time,and space.

 

biduk   |   3 Photos

Located in a luxurious housing complex in Medan. The home owner wanted to give a touch of contemporary into his newly bought classic house without do major changes in structure.

While embracing much sunlight into the space and gives a modern taste, glass panel are maximize with no frame in the entire space.

Kitchen are purposely add behind to create an indoor outdoor interaction, with its straight layout facing gazebo and sunlight shine nicely into the space.

Wood are used in the backyard to give a touch of warm, with the same material continue to the gazebo, gives a welcoming feel into this 16m2 gazebo. This newly built gazebo are place on the corner to allow visual connection to the little garden on the side and also to the entire home especially the kitchen as the home owner loves to spend his time outdoor. Thin roof are used to not overwhelmed the design of the main structure. Gazebo's wall are finished in Statuario Grey for an additional luxury feel.

 

Citraland Bagya City   |   8 Photos

Yunita Lim Bride & Couture is a fashion designer gallery focusing on wedding gown couture, located in a row of shophouses complex in Medan, Indonesia. With two shophouses joined into one, the design intent was to move on from the typical shophouses layout.

Brief from client was able to accommodate as many gowns as possible. Two separate consultation areas, one for first visitor consultation, another for visitor fitting in area with two big fitting room. These are compulsory.

Open layout and full transparency allows passing by visitors to view inside activity from the outside. Going inside the store, visitors are welcome by gowns placed in a curve partition, which lead to the guest area and a big mirror. Product placement were designed in a way to blur the typical shophouses layout and creates an interacting activity. This partition also serves as a boundary between public and private space.  By placing the fitting in area and fitting room behind, visitors are able to determine the boundary between private and public without having a physical boundary. Material usage inside the space were limited to three colors, majority white, light grey and nude. These are intent to not obstruct the color quality of the products.

Through careful composition, the ordinary shophouses layout are transformed into a seamless journey with that allows moments of chance encounter, of pause discussion and informal conversation.

Medan   |   4 Photos