Studio Slenpan

Jalan Karang Pola Dalam II No. 41 Jati Padang, Pasar Minggu 12540

Pihak Oympindo menghubungi kami untuk mendesign sebuah standardisasi desain untuk kantor-kantor Olympindo di berbagai daerah

Jl. Danau Sunter Barat, Sunter Agung, Tj. Priok, Jakarta Utara   |   5 Photos

PROJECT CHALLENGES:

The CEO of OMEOO asked us to design an office that would represent OMEOO’s work ethic and philosophy as a creative agent. A workplace that feels fun and enjoyable to work in, but at the same time would spark inspiration, creativity, and diligence of the workers. The initial challenges of the process was the requirement of a lot of space in a relatively small place. On that relatively small place, we need to include reception and two meeting room on the first floor, the CEO room and working space for more than ten people on the second floor, then another working space on the third floor. Also, in every floor we need to provide an entertainment space for the worker to chill and rest while they get bored on doing their task.

SPESIFIC SOLUTIONS:

The first thing we do is to create a minimum space that still comfortable for doing any activity of this limited space, so everything need to be very efficient. Luckily, since OMEOO is a Paperless Office, the usage of storage in this one minimalizes the needs of a lot of shelves, drawers, and cabinets. This provides us an opportunity to focus the spatial usage to a more comfortable workplace with more interesting decorations and designs. Working space are designed to be very efficient to make the most of the limited space. Each worker doesn’t have the luxury of private desk, instead each of their own space are arranged equally across a long table. If they want, workers are able have the luxury to work in the relaxing area with sofas and coffee table. Such way will not limit the workers to choose their own comfortable way to work. We also put small plants in several spots and on some wall parts we collaborate with graffiti artist to make some creative and interesting work of art that match the working experience the owner wanted. Creating joy full and exciting workplace that is also efficient and productive

Jl. Rumah Sakit Fatmawati, Cipete Sel., Cilandak, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia   |   34 Photos

PROJECT CHALLENGES:

Our project challenges are the existing workplace was quite a mess with the arrangement of working space and furniture all over the place. The circulation was overlap with the storage space that makes the room not efficient for work. The airflows was really bad, since all window openings was not functional so the working condition became unhealthy sometimes. Natural lighting was also a concern as a lot of stuff blocking the sun light that comes through the window.

SPESIFIC SOLUTIONS:

The first concept is to rearrange all of the workplace to be more efficient and have a clear circulation flow. This would allow for a more conducive and better working experience. Rearrangement will include all the desks and furnitures, also partitions and glasses dividing the room. Other task is to make the storage system more efficient, as they have many paper works and documents, but were scattered all over the place.

Second concept is to make all the windows and openings functional again. There are two main objectives for this, one is to make the air circulation flow better, two is to let the natural sunlight to come in and brighten the rooms efficiently without using too many artificial ones.

We designed all the furnitures to be more compact. Working desks are integrated with the storage system, while the storage system also functions as the partitions and dividers. This would make the limited space usage more efficient, while also decreasing construction cost.

Aside from the treatment of natural lighting, a new system of artificial lighting is also applied. The new system allows a much reduced energy consumption, by rearrangement of the lighting spots and groupings. Transparent glasses partition also help distribute both the natural and artificial light.

Gedung II FIB UI, Jalan Prof. Dr. Selo Soemardjan Kampus Universitas Indonesia Depok 16424, Kota Depok, Jawa Barat 16424   |   17 Photos

Digagas oleh Wakil Ketua BPK RI, Drs. Sapto Amal Damandari, Ak., C.P.A. untuk melakukan renovasi bagian interior museum.

Kami diberi kesempatan oleh Tim Museologi Universitas Indonesia yang bertidak sebagai Tim Materi untuk berkolaborasi sebagai Tim Desain.

Ide dari penggagas proyek renovasi museum ini adalah untuk membentuk citra baru Museum BPK di mata masyarakat, sebagai museum yang menyenangkan untuk tempat wisata dan belajar. Serta mengenalkan kepada masyarakat apa itu BPK RI dan sejarahnya dengan cara yang santai dan menyenangkan.

Memfasilitasi ide dari sang penggagas, museum dibuat penuh warna dengan permainan sirkulasi yang membawa pengunjung menikmati konten museum sambil mencoba permainan interaktif yang ada di dalamnya. 

Jalan Pangeran Diponegoro, Magelang, Magelang Tengah, Kota Magelang, Jawa Tengah 56117   |   7 Photos

Klien menghubungi kami untuk sebuah kantor yang bertipe open office dengan pemanfaatan dinding-dinding kosong sebagai area untuk mural

Jl. Professor Doktor Satrio Kav. 3-5, Karet Kuningan, Setiabudi, Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12940   |   3 Photos

PROJECT CHALLENGES:

Our project challenges are the existing workplace was quite a mess with the arrangement of working space and furniture all over the place. The circulation was overlap with the storage space that makes the room not efficient for work. The airflows was really bad, since all window openings was not functional so the working condition became unhealthy sometimes. Natural lighting was also a concern as a lot of stuff blocking the sun light that comes through the window.

SPESIFIC SOLUTIONS:

The first concept is to rearrange all of the workplace to be more efficient and have a clear circulation flow. This would allow for a more conducive and better working experience. Rearrangement will include all the desks and furnitures, also partitions and glasses dividing the room. Other task is to make the storage system more efficient, as they have many paper works and documents, but were scattered all over the place.

Second concept is to make all the windows and openings functional again. There are two main objectives for this, one is to make the air circulation flow better, two is to let the natural sunlight to come in and brighten the rooms efficiently without using too many artificial ones.

We designed all the furnitures to be more compact. Working desks are integrated with the storage system, while the storage system also functions as the partitions and dividers. This would make the limited space usage more efficient, while also decreasing construction cost.

Aside from the treatment of natural lighting, a new system of artificial lighting is also applied. The new system allows a much reduced energy consumption, by rearrangement of the lighting spots and groupings. Transparent glasses partition also help distribute both the natural and artificial light.

Gedung II FIB UI, Jalan Prof. Dr. Selo Soemardjan Kampus Universitas Indonesia Depok 16424, Kota Depok, Jawa Barat 16424   |   5 Photos

Dadali Stone Yard merupakan lingkungan hunian dengan rumah yang didesain dengan konsep "Split House" karena memenuhi kebutuhan tanah yang ada. 

Menggunakan konsep Modern Contemporary dengan sentuhan Industrial

Jl. Dadali, Tanah Sareal, Tanah Sereal, Kota Bogor, Jawa Barat, Indonesia   |   6 Photos