E.Re Studio

Parahyangan Rumah Villa B-66 Bandung

It is a medium size house project designed for small family. Located in a dense neighbourhood of bandung. The design approach was to create a simple popular looking house with triangular shape facade. And also to accomodate the client need for space. Every interior elements offers complexity of design and details. Contrast with relatively plain and minimalistic front facade.

jalan ancol timur   |   10 Photos

an out of the box modification to a normal looking small 3 bedroom apartment. main feature is to change 3rd bedroom into a bedroom that can be converted onto a living space

jalan bima   |   7 Photos

a major renovation project to do facelift to a boring 3 storey house. beside doing facade treatment, interior parts also upgraded with new fresh and modern look. optimizing pantry and dining size.

kota baru parahyanga   |   7 Photos

a modern house on 350 sqm of landplot. using feng shui as design guideline as per owner request. main feature of the house is it's slanted front facade. lots of timber elements to warm up it's relatively cold interior materials.

kota baru parahyangan   |   7 Photos

A simple and rather compaq house in bandung. The house is to accomodate the owner's request of a bright, well ventilated open concept layout. Exposed cement floor and pine wood were some of the highlight of this house.

gegerkalong   |   10 Photos

Challenging task to create a contemporary house in an long east facing land parcel. The idea is to have most of the rooms on ground floor with blocks of garden to be infused with natural light & ventilation. Using some of the finest teak material available in the island of Java, Indonesia, the interior space creates a warm & contrast ambience from its cold unmarked modern geometric exterior shape.
Total land area : 1458 sqm Total built area : 800 sqm. Design Stage : 2012. Construction stage April  2013- October 2014

gegerkalong   |   10 Photos

An assignment from an Australian surfer family to create a holiday house for them. It is a straight forward open concept house. Building separated into 2 main sections. Living, dining, and pantry with adjoining alfresco dining and pool on the seaside.

Another approach is to allow maximum air ventilation and natural light to almost every corner of the house. Using old school exposed timber trusses roof support and also exposed brickwall,  the interior will look industrial but yet still modern

batu karas beach, pangandaran, west java   |   16 Photos

-An expat house in a hilly area of northern bandung. the owner asked for normal indonesian style tropical house. Using relatively common material, all combined into such a warm and comfy house.

dago   |   11 Photos

650 sqm house with modern style. White tone preference from the owner with modern white spiral staircase as main feature

gegerkalong   |   7 Photos